Udda bettingsporter

Att man kan betta på fotboll, ishockey och liknande vet väl alla. Men det finns ett antal mer udda sporter, som de bättre bettingbolagen också tillåter en att spela på; sporter som många svenskar kanske inte ens tänker på som sporter. Två exempel är snooker och dart. Dart förknippar vi nog mest med pubar och fulla engelsmän, men det arrangeras mängder med seriösa darttävlingar som man kan spela på.

Dart

Dart är ett klassiskt engelskt pilkastningsspel. Som spelare börjar man med ett visst antal poäng, vanligtvis 510, och målet är sedan att med så få pilar som möjligt få ner den summan till noll. Man kastar i omgångar, tre pilar per omgång, och maxpoängen per omgång är 180. När man spelar på dart har man ett antal olika alternativ att välja mellan. Givetvis vem som kommer att vinna hela turneringen, men även vilken spelare som kommer att få flest omgångar med 180 poäng, och vem som kommer att vinna enskilda dueller under turneringens gång. För en svensk kan det kanske vara lite svårt då de flesta inte känner till de olika dartproffsen, men det är enkelt att läsa på, och dart är ett riktigt fascinerande spel att betta på. Liksom det för övrigt även är att spela.

Snooker

Snooker är en form av biljard, som är mycket vanlig idag, och de flesta bettingbolag erbjuder spel på olika turneringar och matcher. Spelet går ut på att sänka de olika biljardbollarna i en förutbestämd ordning, och deltagarna får olika poäng därefter. Varje snookermatch är uppdelad i ett antal frames. En frames är en snookeromgång, som pågår tills antingen alla bollar sänkts, eller en spelare fått en ointaglig ledning. När man spelar på snooker kan man då spela på vem som kommer att vinna hela turneringen, vem som kommer att vinna enskilda matcher, men även hur många frames en spelare kommer att vinna under en match. Precis som med dart är de flesta snookerproffsen rätt okända för oss, och precis som med dart är snooker ett fascinerande spel att spela på, när man väl kommer in i det.

Vi lär dig betta bättre!
Kunskap är makt - vinn mer på betting genom att läsa våra artiklar.